Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Política de donacions

Gràcies fonamentalment a les donacions de llibres per part d’usuaris/as particulars i entitats, la col·lecció de la biblioteca “Joaquín Osset Merle” ha crescut fins a constar de més de 3000 exemplars en l’actualitat.

La selecció i gestió de les obres donades –per a la seua posada o no a la disposició del públic– requereix tot un procés (analitzar estat de conservació, idoneïtat dels fons, espai disponible, registre) que comporta un cost de personal, temps, manipulació, i expurgue.

És per això que no tots els exemplars són acceptats i que sol·licitem, abans d’entregar caixes senceres, valorar i seleccionar solament els exemplars que complisquen aquests dos criteris bàsics:

  • Estat de conservació: no s’accepten documents trencats o mal enquadernats, incomplets, bruts, amb humitat o paràsits (que pot fins i tot danyar a la resta de llibres). Excepció: si algun llibre deteriorat o antic és d‘interés local, es pot valorar reparació o desinfecció.
  • Tipus de document i vigència: no s’accepten llibres de text, documents audiovisuals en formats obsolets (vídeo en VHS, CD-ROM…) i tampoc enciclopèdies ni llibres científics de més de 5 anys d’antiguitat. 

És necessari tindre en compte que fins i tot tractant-se de llibres en bon estat, no totes les donacions s’acaben acceptant (p. ex. cas de llibres duplicats).

Les donacions s’acceptaran només amb l’acord que el material donat passe a ser propietat de la biblioteca, qui podrà organitzar, mantindre i utilitzar aqueix fons com considere oportú, reservant-se el dret a determinar la seua ubicació i tractament, i si escau expurgue o donació a tercers.

Procediment a seguir

La persona o entitat que desitge realitzar una donació, es posarà en contacte per telèfon a través de l’ajuntament o preferiblement per email a bibliotecavistabellamaestrat@gmail.com per a manifestar la seua intenció de realitzar una donació, indicant també un telèfon de contacte per a comunicar directament.

Cal llegir el document Donació de publicacions que resumeix tant les normes com els materials que poden interessar o no per a la biblioteca; i emplenar i enviar el excel de Dades de la persona que dona i dels documents que es desitgen donar.

Finalment la biblioteca enviarà a qui dona, un correu d’agraïment amb la relació dels materials acceptats. Els llibres donats portaran una etiqueta dins indicant “Donació de: XXX” (nom i cognoms de la persona), llevat que expressament demane que no s’incloga aquesta dada.

Els llibres que es troben en bon estat i no siguen d’interés per a la biblioteca, podeu portar-los a alguna llibreria solidària com esta a Castelló ONG AIDA Books&More (C/ San Francisco, 7). Contacte: 964 910 175 · aidabookscastellon@ong-aida.org
Horari: Dilluns a divendres, 10.00 a 13.30 y 17.00 a 20.00 / Dissabte: 10.00 a 13.30

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: